100 musici zijn van 31 augustus tot en met 3 september hard aan het werk tijdens de Bachcantate Zomeracademie in Vries. Dit speelt zich af in de Bonifatius kerk aan de Brink en omliggende gebouwen. Iedereen die geïnteresseerd is mag hier komen kijken en luisteren bij de masterclasses aan deelnemers. Zowel individuele lessen als lessen in kleinere en grotere groepen vinden gedurende de eerste drie dagen plaats. Op zondag 3 september is er in de middag een eindpresentatie van het geleerde. Bent u geïnteresseerd om de Zomeracademie (deels) mee te beleven? Toegang is in principe gratis, maar er zijn wel spelregels

Spelregels

  • Meld u uw komst dan even aan bij het Ontmoetingshuis aan de bar.
  • Onder het genot van een kop koffie of thee krijgt u dan uitleg over hoe u uw keuze kunt maken om specifieke masterclasses te bezoeken.
  • De aanwezige host wijst u de weg waar de masterclasses plaatsvinden.
  • Een spelregel is ook dat u de masterclass niet verstoort door aanwezig te zijn bij aanvang, te blijven tot het einde en geen lawaai te maken.
  • Nog een spelregel is dat docenten de baas zijn in hun werkruimte. Zij bepalen wanneer vol, vol is. Heel fijn als u zich aan hun instructies houdt.

Bakkie Bach

Op zaterdag 2 september tussen de middag kunt u een “Bakkie Bach” doen. Tussen 12.30 en 13.30 verrast de organisatie van de Zomeracademie aanwezigen op een uniek extraatje. Wat dat is, blijft een verrassing.

Nog meer Bach

Op vrijdagavond 1 september vanaf 19.30 uur verzorgt Antoinette Lohmann een workshop over de instrumenten uit de tijd van Johann Sebastian Bach. Antoinette is docent oude muziek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Plaats van handeling is de zaal van Grand Café Onder de Linden, Brink 4, 9481 BE Vries (graag de zij-ingang gebruiken).

Op zaterdagavond 2 september om 19.30 uur kunt u de lezing “Een engel uit de hemel” bijwonen. Door Rinke van der Valle, auteur van het boek “Geen dag zonder Bach”. Deze lezing gaat over het leven en werk van Johann Sebastian Bach. Deze lezing vindt plaats in het Boschhuis in Zuidlaren, De Millystraat 12, 9471 AH Zuidlaren (ingang via de veranda).

Allemaal gratis!

U kunt de masterclasses geheel kosteloos bezoeken. Ook het Bakkie Bach en de workshop en lezing hoeft u niets te kosten. U krijgt van de hosts een A4 met uitleg mee. Daarop staat een QR-code. Mocht u uw waardering toch willen laten blijken, dan kan dat met een vrije gift.

aankondigingen