Al vóór de zomervakantieperiode ging de kogel door de kerk. De eerste Bachcantate Zomeracademie in Noord Nederland gaat er echt van komen. Ten eerste omdat meer dan 80 zangers en instrumentalisten zich inschreven om les te krijgen van gerenommeerde vakmensen. Maar ook omdat voldoende subsidienten het een waardevol initiatief vinden. Bij elkaar zijn we met 100 mensen. Er kunnen nog enkele specifieke musici bij.

Tijdens de Zomeracademie werkt ieder aan zijn persoonlijke skills, maar vooral ook in de secties waaruit een Bachcantate is opgebouwd: een koor, solisten, continuo, hoge strijkers, blazers (blokfluiten, traverso’s, hobo’s en trompetten). Gedurende de 4 dagen durende academie bouwen we stap voor stap drie cantates van JS Bach op.

BWV 110 “Unser Mund sei voll Lachens”, een cantate voor eerste Kerstdag met alles er op en eraan. BWV 192 “Nun danket alle Gott”, een rijk geïnstrumenteerde koraalcantate. En speciaal voor de blokfluitisten enkele delen uit BWV 46 “Schauet doch und sehet, ob irgend ein Schmerz sei”.

Gasten welkom!

Op zondagmiddag 3 september laten de deelnemers elkaar horen wat ze geleerd hebben. Iedereen die dat leuk vindt, is daarbij welkom om te komen luisteren. Overigens ook bij de individuele en sectielessen die de dagen daarvoor worden gegeven. Kom naar Vries, meld je in het Ontmoetingshuis naast de oude Dorpskerk en we wijzen je de weg. Er zullen op de vrijdag- en zaterdagavond nog enkele lezingen worden verzorgd. Ook die zijn bij te wonen voor andere geïnteresseerden dan de deelnemers. Voor een paar euro kunt je een hele dag meelopen.

Verrassing!

Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tynaarlo doen we op zaterdag tussen de middag “een Bakkie Bach”. Een verrassingsprogramma-onderdeel van de Zomeracademie waar ook iedereen van kan komen genieten. Bakkie Bach vindt plaats op het terras van Grand Café Onder de Linden (bij slecht weer binnen). Bakkie Bach kost u hooguit een kopje koffie en is verder geheel gratis. Kom op tijd om niks te missen (en een zitplaats te hebben)!

aankondigingen