Op 21 maart voeren we de cantate “Gleich wie der Regen und Schnee vom Himmel fällt” (BWV 18) toch nog uit! Met een steuntje in de rug van de Protestantse gemeente Harlingen wordt hij aan het einde van de middag live via YouTube gestreamd. Belangstellenden kunnen zich melden: contact@ewiges-feuer.nl Dan sturen we de link voor de stream op ….. met het verzoek tot een vrije gift.

De cantate is onderdeel van een kerkdienst die het cantatecollectief in eigen beheer organiseert. Ds. Teunard van der Linden gaat hem voor. Solisten zijn: sopraan Agnes van Laar, alt Femke de Boer, tenor Gerben Houba en bariton Ben Brunt. Samen vormen zij ook het koor voor de cantate en de gemeentezang. Het geheel staat onder leiding van Geke Bruining en het instrumentaal ensemble bestaat uit:

  • Els Veltheer, Margriet Greydanus en Anne Marieke Kussendrager – altviool
  • Jan-Joost van Walsum – viola da gamba
  • Severiano Paoli – violone
  • Jeroen Veltheer – fagot
  • Paul van der Werf – orgel

Deze cantate is geschikt voor een verantwoorde anderhalve meter uitvoering door de kleine bezetting. Er kan i.v.m. de corona richtlijnen geen live publiek bij de dienst aanwezig zijn.

We zouden deze cantate op 7 februari uitvoeren in de Jacobijnerkerk in Leeuwarden. Dat kon in verband met aangescherpte corona maatregelen toen niet doorgaan. In het bericht over 7 februari vindt u informatie over de cantate.

aankondigingen