Op de zondagen 27 september en 4 oktober 2020 voert Ewiges Feuer de cantate “Bringet dem Herrn Ehre seines Namens” uit. Uiteraard onder de voorwaarde dat in verband met corona verantwoord kan worden gerepeteerd en uitgevoerd. Vanwege de onzekerheden en beperkingen qua bezoekers, wordt de uitvoering ook live gestreamd. Als u geïnteresseerd bent om één van de kerkdiensten mee te beleven, kunt u een e-mail sturen: contact@ewiges-feuer.nl

4 oktober is de 17e zondag na Trinitatis, de zondag na Pinksteren. Voor specifiek deze zondag maakte Bach “Bringet dem Herrn Ehre seines Namens”. De cantate bezingt en bespeelt het thema van Lucas 14: 1-11 het gedeelte met de parabel over feestgangers die ongevraagd aan het hoofd van de tafel gaan zitten. En dan specifiek het gedeelte dat Jezus op sabbat “werkt” door een man te genezen en de daarop volgende discussie.

BWV 148 is een feestelijke cantate met een trompet in het openingskoor. De cantate omvat één aria voor viool en tenor en één voor drie hobo’s en sopraan.

aankondigingen