Voor 2025 hebben we vier cantateprojecten in de planning. Er is weer een aantal mooie cantates uitgezocht. Een gevarieerd aanbod weer. Telkens twee zondagen en dus ruimte voor 4 of eventueel 5 cantatediensten. Eerdaags wijzen we de kerkgemeenten waar we vaker komen of eerder geweest zijn op deze planning om in te tekenen. Belangstelling voor een cantatedienst op één van deze zondagen? Stuur een bericht aan contact@ewiges-feuer.nl

  • 2 en 9 februari: “Ich habe genug” (BWV 82), solocantate voor bas (kleinere bezetting, geen koor).
  • 20 en 27 april: “Der Himmel lacht! Die Erde jubilieret” (BWV 31), een feestelijk cantate voor de Paastijd met toeters en bellen.
  • 29 juni en 6 juli: “Die Himmel erzählen die Ehre Gottes” (BWV 76), een cantate in twee delen van meer dan een half uur met viola da gamba.
  • 2 en 16 november: “Wer weiß, wie nahe mir mein Ende (BWV 27), een ingetogen cantate die erg goed tot zijn recht komt in diensten waarin we onze dierbaren herdenken.

We zoeken voor de zondagen altijd kerkgemeenten die niet meer dan een half uur reizen van elkaar vandaan liggen. Op 2 februari, 27 april, 6 juli en 2 november zijn we in ieder geval in Friesland. Vaker gaan we die kant niet uit. Dus van belang voor belangstelling in die regio. De eerste aanmelding op de andere zondagen, bepaalt in welke regio we dan ook andere gegadigden zoeken.

Op de eerste zondag van een project zijn middag- en avonddiensten mogelijk. Op de tweede zondag een ochtend- en middagdienst of ook een middag- en avonddienst. Bij grote belangstelling plannen we op de tweede zondag een derde dienst.

aankondigingen jaarplannen