Op de zondagen 5 en 12 februari voeren we de cantate “Gleich wie der Regen und Schnee von Himmel fällt” VIER keer uit. Solisten zijn niet alleen sopraan (Laia Lopez), tenor (Twan van der Wolde) en bas (Michiel Nonhebel) maar ook VIER altviolisten. VIER X VIER Dat moet goed komen, of het nu sneeuwt of regent.

Een cantate uit de vroege periode van Johann B, waarin hij van hartenlust experimenteerde. Dus een cantate met een unieke opbouw en instrumentatie. We kennen geen ander werk waarin Bach zoveel solerende altviolen uit de kast trok. Hij zal ze in 1713 toevallig bij de hand hebben gehad. Je kunt de cantate komen beluisteren in de context van een hedendaagse kerkdienst.

  • zondag 5 februari om 14.30 uur in de Kerk van Peize
  • zondag 5 februari om 19.00 uur in de Grote Kerk in Leeuwarden
  • zondag 12 februari om 10.00 uur in de Magnuskerk in Anloo
  • zondag 12 februari om 15.00 uur in de Mariakerk in Ruinen

Kom op tijd voor een goed plekje. Meestal is de kerk een half uur van te voren wel open. Er wordt een collecte gehouden onder de bezoekers van de cantatediensten ter bestrijding van de kosten.

De cantate handelt over de parabel van de zaaier (de verzen 4-15 van Lucas 8) waarin Jezus het woord van God vergelijkt met het zaad op de akker dat in vruchtbare aarde, goed bevochtigd met regen en sneeuw, goed gedijt.

Naast de vier solerende altviolisten dus drie solisten, allemaal aanstormende talenten van het Prins Claus Conservatorium, gecoacht door counter tenor David van Laar. Het collectief wordt gecompleteerd door een continuo groep, de ritmesectie van ons gezelschap, met cello, orgel, contrabas en fagot. Er is een bescheiden kooraandeel dat door de solisten wordt ingevuld aangevuld met één van de alten uit het koor dat met Pinksteren weer vol aan de bak kan met BWV 34. Houd onze berichten dus in de gaten voor nog meer moois!

aankondigingen